top of page

(OMÜ-YÖS 2023) 19 ÜNİVERSİTEYE İLK YERLEŞTİRME İÇİN TEK SINAV VE TEK TERCİH SİSTEMİ

Aşağıda belirtilen 19 üniversitenin açıkladığı kontenjan listelerini dikkate alarak YÖS Takviminde belirtilen tarih aralığında tercihlerinizi yapabilirsiniz.

OMÜ-YÖS ile tek bir tercih sistemi kullanarak Türkiye’nin 19 farklı üniversitesine ilk tercih hakkıyla yerleşebilirsiniz.

Tercih sistemimiz her öğrenciye 30 farklı (üniversite-bölüm) tercih hakkı sunmaktadır.

Tercih sistemimizde her ülkeye %20 kota uygulanmaktadır. Bu kota, kontenjanların tek bir ülke ile sınırlı kalmamasını sağlamak ve her öğrencinin üniversiteye yerleşme şansını arttırmak içindir.

TERCİH AŞAMALARI

  • İlk Tercih Başvuruları: OMÜ-YÖS sınav puanı kullanarak yapılmaktadır. (Başka herhangi bir sınav puanı dikkate alınmayacaktır.)

  • İkinci Tercih Başvuruları: Öncelikli OMÜ-YÖS olmak üzere, TR-YÖS ve OMÜ-YÖS sınavını kabul eden Üniversitelerin YÖS sınav puanı kullanarak yapılmaktadır.

  • Üçüncü Tercih Başvuruları (Boş Kalan Kontenjanlar): Öncelikli OMÜ-YÖS sınavı olmak üzere, TR-YÖS, OMÜ-YÖS sınavını kabul eden üniversitelerin YÖS sınavları ve Üniversitemiz Senatosunun kabul etmiş olduğu ulusal-uluslararası sınav puanı kullanarak tercih yapılmaktadır.


96 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page